Het internet staat vol met websites. De ene prachtig met veel design, de ander kaal met slechts een paar regels tekst. Wat zijn de kosten/baten en hoe kan je enorm veel geld besparen.

De tijd van dure websites ligt ver achter ons. De technieken zijn ontwikkeld en het maken van een website gaat tegenwoordig halfautomatisch. Dat kan de kosten al enorm drukken, ook al laat je een website door een ander maken.

Wat kosten websites?

Grote vraag is echter: “wat is duur en wat is goedkoop?” Hierbij kun je kijken naar het doel en of een goedkopere website dit doel ook kan bereiken.

Een informatieve website moet vooral goed leesbaar zijn met zo min mogelijk afleiding. Een website waar je iedereen over wilt laten praten moet er juist prachtig uitzien met veel opvallende elementen.

Meestal zittend de kosten van een website in het ontwerp en de grafische elementen. Dit gaat meestal op basis van een uurtarief. Vraag jezelf af of je dit daadwerkelijk nodig hebt of dat je bijvoorbeeld ook met kant en klare ontwerpen kunt volstaan (templates) Die laatste zijn gratis of tegen een gering bedrag beschikbaar.

De € 300,- website

euro1Zo kun je tegenwoordig als een website laten maken voor rond de € 300,- inclusief het ontwerp. Prima als je een mooie website neer wilt zetten voor je bedrijf. Deze gebruikt dan een standaard ontwerp, wordt voorzien van je bedrijfsnaam/ logo en voldoet prima als je de website als visitekaartje, nieuwssite of weblog wilt gebruiken. Je kunt deze zelf verder beheren en de jaarlijkse kosten zijn alleen je domeinnaam en je hosting.

Kan het nog goedkoper?

Maar wat als je meerdere website wilt of als je geen € 300,- uit wilt geven?
Een hele goede mogelijk ligt in het zelf maken van een website. Dit kan tegenwoordig bij veel hostingbedrijven online. Je ontwerpt online een website en deze staat binnen enkele uren online. Ik ben hier echter geen voorstander van. Hoe mooi ze ook eruitzien, je hebt niet genoeg controle over het geheel. Bovendien betaal je een maandelijks bedrag dat behoorlijk op kan lopen als je extra functies zoals een webshop op wilt zetten

 

Is een website voor € 10,- of minder mogelijk

Als advies kan ik je het programma Website X5 aanbevelen. Ik werk daar zelf ook mee en heb daar al tientallen websites mee gemaakt. Van eenvoudige landingspagina’s tot uitgebreide web portals en webshops. Het mooie is dat ik slechts € 199,- euro betaald heb voor de software en daarmee kan ik een onbeperkt aantal websites maken. Hierin zijn 1000 templates beschikbaar en 400.000 rechte vrije foto’s en afbeeldingen.
In het begin dacht ik dat het lastig zou zijn om zelf website te maken, maar met website X5 had ik mijn eerste website binnen een uur online, zonder dat ik het programma kende. Nu kost het mij minder dan een half uur tijd om een mooie landingspagina te maken.
Ik gebruik de professional versie. De Evolution versie het enkele beperkingen op het gebied van functionaliteit maar voor 80% van de websites is deze versie ruim voldoende. De kosten zijn extreem laag € 69,99 voor het volledige pakket.
Wil je hier meer informatie over of gebruik maken van deze aanbieding kijk dan op mijn website www.allsites.nl daar staat tevens een videocursus over hoe je zelf met Website X5 websites en landingspagina’s kunt maken. Het is gemakkelijker dan je denkt.

Conclusie:

Met wat eigen inzet en behulp van super goede software waarmee je zelf website kunt maken kost een website je hoog uit enkele tientjes. Voor 80% van de websites is dit ruim voldoende om het doel te bereiken. Heb je meer nodig, richt je dan tot een goed bedrijf dat jouw doelen kan vertalen in werkelijkheid. Pas op voor bedrijven/ ondernemers die niet als eerste vraag hebben “wat wil je er mee bereiken of wat is je doel” Vaak maken die een website die jouw ego strelen, maar weinig resultaat op zullen leveren.

Voor als je juist het beste wil en wat budget hebt.

Ik werk samen met een bedrijf dat zich richt op het resultaat en je helpt bij het bereiken daarvan. Laat even weten als je een website en communicatiesysteem wilt dat dit moet realiseren. Ik breng je dan met hun in contact en help je met de realisatie van je doel.

Jos van Spelde | +31(0)610020663 | jos.spelde@gmail.com | JvS Marketing

Gepubliceerd door Jos van Spelde

Jos van Spelde heeft in 6 jaar tijd een internationaal verkoopnetwerk opgezet met 35000 verkopers. Het resultaat was een miljoenen omzet. Zes mensen zijn daardoor miljonair geworden. Door zijn begeleiding van ondernemers via individuele gesprekken en groepstrainingen kwamen velen tot geweldige inzichten en resultaten. Hij heeft een passie voor marketing en netwerken. www.jvsmarketing.nl

Laat een reactie achter