Op zoek naar extra inkomsten als ZZP ?

Je ziet steeds meer dat ZZP’ers werken als gewone werknemers. Ze verhuren zichzelf in feite aan een opdrachtgever voor een bepaald bedrag per uur. Deze manier van werken heet ook wel “uurtje factuurtje”. Voor een ZZP’er is het op dit moment erg moeilijk om een voldoende uurtarief te krijgen. Met als gevolg dat het inkomen zwaar onder druk staat. Veel uren maken en weinig verdienen.

Wat is de oplossing voor ZZP’ers om toch voldoende inkomen te ontvangen?

Als je aan het werk bent voor een opdrachtgever, dan deel je vaak ook je ervaring met die opdrachtgever. Kennis die je zelf bezit over producten en diensten die anderen gebruiken en die voor de opdrachtgever ook handig zouden zijn. Deze informatie wordt door ZZP’ers vaak gratis weggeven. Nu kun je natuurlijk je mond daarover dichthouden of geld voor je advies gaan vragen, maar dat verlaagt je meerwaarde met als gevolg minder opdrachten.

Ooit gehoord van affiliate marketing? Dit is een mogelijkheid om producten en diensten van anderen aan te bieden. Komt daar een verkoop of opdracht uit, dan ontvang je een vergoeding.

Voor ZZP’ers is dit een uitgelezen mogelijkheid om extra inkomsten te kunnen genereren. Als een ZZP’er zijn kennis deelt, kan hij daar producten en diensten via affiliate marketing in verwerken. De ZZP’er geeft dan nog steeds de meerwaarde aan de opdrachtgever maar ontvangt ook een vergoeding als de opdrachtgever die producten of diensten af gaat nemen.

Op deze manier kan een ZZP’er een extra bron van inkomsten opbouwen naast het werken met “uurtje factuurtje”.

Voorbeeld:
Een ZZP boekhouder komt via een opdrachtgever bij een bedrijf terecht. Hij verzorgt daar de administratie maar ziet dat de verkoop terugvalt. Hij denkt daarin mee met de ondernemer en vertelt over een nieuwe manier van online ondernemen dat bedrijf X mogelijk maakt. De ZZP boekhouder is affiliate van dit bedrijf X. Mocht het bedrijf de tip oppakken, dan ontvangt de ZZP boekhouden een vergoeding van het bedrijf X.

Mogelijk zie je de potentie. De zelfde ZZP boekhouder kan nog op veel meer vlakken als affiliate advies geven. Hier zijn geen investeringen voor nodig, alleen je oprechte advies aan een ander.

In de komende jaren zal affiliate marketing het inkomen van ZZP’ers substantieel verhogen.

Wil je weten hoe affiliate ondernemen precies werkt om je inkomen te verhogen? Lees dan nu het e-boek “Cursus online ondernemen”. Hierin staat precies hoe je als affiliate een extra inkomsten bron op kunt zetten.

Klik hier voor de informatie over de cursus: cursus online ondernemen

Gepubliceerd door Jos van Spelde

Jos van Spelde heeft in 6 jaar tijd een internationaal verkoopnetwerk opgezet met 35000 verkopers. Het resultaat was een miljoenen omzet. Zes mensen zijn daardoor miljonair geworden. Door zijn begeleiding van ondernemers via individuele gesprekken en groepstrainingen kwamen velen tot geweldige inzichten en resultaten. Hij heeft een passie voor marketing en netwerken. www.jvsmarketing.nl

Laat een reactie achter