De laatste jaren ben ik ook langzaam maar zeker overgegaan om software in de cloud te gaan gebruiken. Helaas merkte ik afgelopen week de (bijna) desastreuze gevolgen hiervan.

In de cloud werken betekent dat je vanaf een computer contact maakt met een softwaretoepassing die op een andere computer staat. Vaak gaat dit via het internet. Handig, want dan kun je vanaf iedere computer hetzelfde pakket gebruiken. Er zijn echt heel veel voordelen, maar deze week ging het bijna mis.

Vlak voor een gepland webinar, wilde ik inloggen op het softwaresysteem dat ik daar voor gebruik. In de middag had ik de presentatie thuis voorbereid en het webinar zou ik samen met iemand anders op een andere locatie geven. Dit hadden we al vaker gedaan dus we wisten precies hoe we het moesten doen.

Tot mijn grote schrik ging het vlak voor aanvang echter deze keer mis. Ik wilde inloggen op het webinar systeem in de cloud, maar kreeg de melding dat er al een gebruiker actief was en dat ik niet in kon loggen als beheerder van het systeem. Met nog minder dan een kwartier te gaan en wetende dat er een flinke groep mensen op je zitten te wachten, brengt dan enige vorm van paniek naar voren.

Met geen mogelijkheid kon ik om het systeem heen. Ik bedacht mij ineens dat ik vergeten was om thuis (op een andere computer) uit te loggen. Snel besloot ik om mijn vrouw te bellen en haar te vragen om uit te loggen op de betreffende PC. Dit is best lastig als iemand het programma niet kent en als je zelf niet goed kunt zien welke actie er eigenlijk nodig is en gedaan wordt. Jammer genoeg werkte dit ook niet. Blijkbaar was er meer nodig om een gebruiker af te melden dan het programma af te sluiten.

Daar zaten we dan. Enkele minuten voor aanvang en zonder een mogelijkheid om de presentatie te starten. In een helder moment probeerde ik om een nieuw presentator uitnodiging aan te maken. Dat lukte en zo kon mijn medepresentator 1 minuut voor aanvang inloggen en de presentatie starten. Hetzelfde heb ik toen ook maar voor mezelf gedaan.

De presentatie over nieuwe mogelijkheden van geld verdienen verliep verder prima. We beseften ons achteraf wel dat het presentatie systeem super is om mee te werken, maar dat je je altijd bewust moet zijn van gebruikersbeperkingen en beveiligingen. Die heb jezelf niet in de hand.

Gepubliceerd door Jos van Spelde

Jos van Spelde heeft in 6 jaar tijd een internationaal verkoopnetwerk opgezet met 35000 verkopers. Het resultaat was een miljoenen omzet. Zes mensen zijn daardoor miljonair geworden. Door zijn begeleiding van ondernemers via individuele gesprekken en groepstrainingen kwamen velen tot geweldige inzichten en resultaten. Hij heeft een passie voor marketing en netwerken. www.jvsmarketing.nl

Laat een reactie achter