Over ons

tom-lassingTom Lassing 1965 Eigenaar en oprichter van o.a. www.beursbox.nl
Ondernemers coach, belegger, Internet ondernemer, succescoach, schrijver, marketeer, instructeur.

Wat ik vaak merk, is dat een ondernemer, of iemand die graag (online) ondernemer wil worden, helemaal vast is komen te zitten. Het probleem wat ooit is ontstaan lijkt onoplosbaar te zijn geworden.
Tot er een goed gesprek is met één of meer outsiders. Een outsider kent dan misschien de ins en outs niet, maar deze weet ook niet wat er niet kan.
Einstein heeft ooit al eens gezegd dat een enorm probleem ‘van buiten’ moet worden opgelost omdat de insiders er al te veel van weten en zich daarom onbewust al op gebaande (onsuccesvolle) paden blijven. Een outsider kan dan door een zekere onbevangenheid met een briljante oplossing komen.
Zelf ondervond Einstein dat ook. Als jongeman kwam hij met zijn doorbraken. Als gevestigde naam heeft hij nooit meer zo’n gebeurtenis kunnen creëren. Hij was teveel insider geworden.

In de coaching die ik samen met Jos van Spelde doe, gebruiken we die rol van de outsider structureel. OF wij, of medecursisten gaan de rol van de outsider op zich nemen.
We hebben al prachtige resultaten gezien door deze methode steeds weer in te zetten.
Het is ons ‘Secret Weapen’ dat keer op keer weer werkt.

 

profile_jos_van _speldeJos van Spelde 1966, eigenaar van JvS Network Marketing Netherlands
Noem het eerst fantasie, maar kom er daarna achter dat het nog werkelijkheid moet worden. Hoe fantastisch zou het zijn als je zo iemand om je heen zou hebben. Iemand die de gave heeft om samen met jou in de toekomst te kijken. Geen hocus pocus maar gewoon visie over wat de logische volgende stappen zijn waar het naar toe gaat.

Jos van Spelde. Reeds tijdens zijn opleiding tot ingenieur wist hij iedere keer weer zijn studiegenoten te verbazen met een net iets andere kijk op zaken. Achteraf bleken zijn redenaties vaak de werkelijkheid te worden. Dit heeft zich doorgezet in zijn verdere loopbaan. Op 27 jarige leeftijd startte hij als zelfstandig ondernemer. Hij richtte zich op zelfstandige dataverwerking in de agrarische sector. Ongekend voor die tijd. Het werd geen groot succes omdat waarschijnlijk toen de tijd er nog niet rijp voor was. Hij ging verder op zoek naar mogelijkheden en vond die in de vorm van wederkerende inkomstenbronnen voor ondernemers. Hij raakte hier zo gepassioneerd door dat dit uitgroeide tot een wereldonderneming. Vanuit maar liefst 17 verschillende landen en diverse continenten werden inkomsten gegenereerd. Hij hield deze kennis niet voor zichzelf en deelde deze met anderen. Dit maakte dat hij op 35 jarige leeftijd volledig financieel onafhankelijk was. Met zijn visie en inzet genoten op dat moment ruim 27.000 mensen van een wederkerend inkomen via zelfstandige verkoop. Dit met producten en diensten die tot op de dag van vandaag nog vooruitstrevend zijn. In 2001 verhuisde Jos en zijn vrouw Leonie naar het Griekse eiland Kreta om van daaruit te werken, maar vooral om te leven. De groei van het wereldwijde netwerk van wederverkopers bereikte in 2003 haar top. Voor hem betekende dat hij in 2002, 2003 en 2004 de topverdiener was binnen Europa. Vanaf die tijd is hij zich meer toe gaan leggen op coaching en begeleiding van mensen op het gebeid van zelfstandig ondernemen. Naast persoonlijke begeleiding werd hij ook vaak gevraagd op internationale congressen om te komen spreken. De meest spraakmakende was wel die op een cruiseboot in de Cariben voor een 500 tal speciaal geselecteerde zakenmensen.

Hoewel het Griekse leven in de zon erg aantrekkelijk was, bleef hij niet stilzitten. Samen met enkele Griekse middelgrote ondernemingen bedacht hij marketing strategieën voor hun branches. Kernzaak daaruit was het samen kunnen werken met honderden verkoopagentschappen over de gehele wereld. Toen de crisis zich in Griekenland af begon te tekenen, waren deze ondernemingen in staat om zelfs nog te groeien in omzet.

Nederland heeft hij nooit achter zich gelaten. In 2006 begon hij samen met Tom Lassing aan een boek over de mogelijkheden om geld te verdienen via (sociale) online netwerken. De ideeën die daar in verwerkt stonden worden momenteel ingezet als verdienmodellen voor online ondernemers. Middels seminars en trainingen zijn tientallen ondernemers in staat gebleken om het roer om te gooien en hun onderneming sprongen vooruit te laten maken. Om efficiënter te kunnen werken zijn Jos en Leonie in 2011 weer terug gekeerd naar Nederland. Er waren nog te veel mogelijkheden en ideeën die uitgevoerd moesten worden. De meest recente is de visie op data gedreven marketing. Door een combinatie van systemen en data is het hierdoor voor zzp en MKB mogelijk om ten volle te kunnen profiteren van internet verkopen. Dit vraagt echter wel een hele andere manier van denken en benadering van de markt. Jos begeleid daarom ondernemers voornamelijk individueel en precies toegespitst op hun onderneming en branche. Soms geeft hij workshops en trainingen voor kleine groepjes mensen. Met zijn ervaring en visie wordt dan de basis gelegd voor een succesvolle manier van (online) ondernemen.

Wilt u ook samen met Jos uw onderneming een stap vooruit laten maken door er meer uit te halen dan er nu in zit? Neem dan contact op voor een eerste kennismaking. Tijdens het intake gesprek wordt bepaald of er mogelijkheden zijn en welke weg en vervolgstappen genomen kunnen worden.

 

Laat een reactie achter